06
jun
Comparteix:

L’objectiu dels premis és reconèixer la tasca dels joves que, de manera voluntària, han dedicat el seu temps i esforç a promoure la FP Dual entre els seus companys, centres educatius i la societat.

La Cambra de Comerç d’Espanya, la Fundació Bertelsmann i Lidl Supermercats, amb el suport del Fons Social Europeu, han elegit a Joan Llinares, de 24 anys, un jove estudiant de FP Dual a l’Institut d’Educació Secundària IES Mediterrània de Benidorm i l’empresa Hotel Meliá Villa Aitana de Benidorm, Premi Ambaixador de l’Any 2023 de la Xarxa Som FP Dual. Gemma Gelpí, treballadora de la Cambra de Comerç de Girona, ha participat com a finalista en aquest concurs, que ha tingut lloc a Madrid. Joan Llinares ha estat reconegut pel seu compromís i implicació en la difusió dels beneficis i alta ocupabilitat d’aquesta modalitat formativa entre altres joves estudiants. Isabel Oliver, de Ciudad Real, i Sara Castro, de A Coruña, han obtingut el segon i tercer lloc, respectivament.

 

En l’esdeveniment ha participat Clara Sanz, secretària general de Formació Professional del Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports, qui ha mostrat el seu suport a la xarxa: “donar-vos l’enhorabona a la Cambra de Comerç d’Espanya, Fundació Bertelsmann i Lidl Supermercats per la confiança i la col·laboració, perquè no pot haver-hi Formació Professional sense col·laboració públic-privada. No pot haver-hi FP de qualitat sense les empreses, però les empreses no poden sobreviure sense talent, i com més petites més necessitat tenen de tenir treballadors molt ben formats, molt ben qualificats i amb molt de talent, sobretot en aquest context on està canviant la realitat de la feina. Per tant, justament això és el que necessitem: Necessitem que moltes més empreses i joves entenguin que el futur i el camí és la Formació Professional.”

 

Cada cop més acceptada i valorada

Inmaculada Riera, directora general de la Cambra d’Espanya, ha afirmat que “a la Cambra d’Espanya creiem fermament en la importància de la Formació Professional i en el poder transformador que té per als nostres joves i per a la societat en general. Apostar per la Formació Professional significa invertir en el futur, en un sistema educatiu que prepara els estudiants no només amb coneixements teòrics, sinó també amb habilitats pràctiques que els permetran destacar en el món laboral.” Per la seva part, María Tosca, directora d’Ocupació, Formació i Emprenedoria de la Cambra d’Espanya, ha explicat que “programes com ‘Som FP Dual’ han estat clau perquè la FP sigui més acceptada i valorada per la societat, donant-li el prestigi social que es mereix un sistema educatiu vist, moltes vegades, com el germà petit de la universitat.”

Ignacio de Benito, director de Projectes de la Fundació Bertelsmann, ha afegit que: “avui és un dia de celebració i consolidació d’un projecte que va néixer el 2018 per donar veu als joves de FP Dual. A través de la seva experiència, comparteixen la seva trajectòria i contribueixen a donar a conèixer el model a altres joves, amb la finalitat de proporcionar-los informació sobre totes les opcions i poder ajudar-los a prendre decisions sobre el seu camí acadèmic i professional. La sensibilització cap a la dual ha estat una de les línies mestres que hem treballat des de la Fundació Bertelsmann per situar la FP dual en el lloc que es mereix i que avui té.”

 

Talent jove

Finalment, Michaela Reischl, directora de Responsabilitat Social Corporativa de Lidl Espanya, ha comentat: “Ens vam unir a aquest projecte des del començament, amb el ferm compromís de col·laborar en un model educatiu amb possibilitats reals d’incorporació per al talent jove. El nostre objectiu és promoure models educatius d’èxit, com la FP Dual, i incentivar a altres empreses a donar suport a aquest tipus de modalitats a la seva companyia. Des de 2012, més de 450 alumnes han passat pels nostres diferents programes de FP Dual, aconseguint les aptituds i eines adequades per convertir-se en un dels nostres empleats. Continuarem animant a altres joves i empreses a unir-se a aquest programa.”

Durant l’acte, el guanyador Joan Llinares, que va ser nomenat al març Ambaixador de l’Any a Alacant, ha inspirat els assistents amb la seva trajectòria professional, explicant la seva experiència i implicació en les activitats de la xarxa Som FP Dual i la seva aportació a la lluita contra els estigmes de la societat sobre aquesta modalitat formativa. “Una feina et demana experiència laboral i la FP Dual te la dóna. I per això és important donar veu a aquesta modalitat formativa. Ara com Ambaixador de l’Any 2023 d’Espanya estic molt agraït pel premi i, sobretot, estic content d’haver fet veure a altres estudiants que és possible treballar i estudiar, i guanyar diners al mateix temps” ha afirmat el jove.

 

17 finalistes

L’esdeveniment celebrat a la seu de la Cambra d’Espanya a Madrid, ha comptat amb la presència de diverses personalitats, representants de les empreses i centres col·laboradors i de les cambres de comerç que formen la xarxa, els 17 finalistes dels diferents territoris on té presència el projecte, així com una trentena de joves, s’ha posat en valor la participació dels més de 500 ambaixadors que formen la xarxa i, en especial, dels finalistes que han contribuït de manera més activa durant l’any 2023 a la promoció i difusió de la Formació Professional Dual.

Els guanyadors van rebre un “xec formació” per valor de 1.000 euros, 850 euros i 600 euros, respectivament.

La FP Dual s’ha convertit en una peça clau per al futur del mercat laboral espanyol, oferint als joves la possibilitat d’adquirir formació teòrica i pràctica de manera simultània en una empresa. Aquesta modalitat formativa permet als estudiants desenvolupar les competències i habilitats necessàries per incorporar-se al món laboral de forma immediata, amb altes taxes d’ocupabilitat.

 

Reconeixement a la tasca dels més de 500 ambaixadors

El Premi Ambaixador de l’Any FP Dual és una iniciativa que contribueix a visibilitzar els beneficis d’aquesta modalitat educativa i a fomentar la seva implantació en tot el territori espanyol. El reconeixement a la tasca dels més de 500 ambaixadors és un pas important per impulsar la FP Dual com una opció formativa de qualitat i amb un gran potencial per al futur d’Espanya. Els guanyadors, el segon i tercer finalista han estat seleccionats segons criteris qualitatius valorats per un jurat professional, a més d’una part del vot que ha sorgit d’entre els mateixos finalistes, sempre sense votar-se a un mateix, per garantir la suficient equitat entre les diferents demarcacions camerals.

 

Som FP Dual

Fundada el 2018, la xarxa d’ambaixadors Som FP Dual està formada per joves estudiants o ex estudiants de FP Dual que dediquen part del seu temps lliure a informar i animar a altres estudiants com ells a decidir-se per aquesta modalitat formativa que compta amb una alta ocupabilitat (70-100%). A través de xerrades, esdeveniments, aparicions en els mitjans de comunicació i les xarxes socials, aquests joves compromesos comparteixen la seva experiència amb estudiants de tot Espanya.

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.