full
border
#666666
https://www.cambragirona.cat/wp-content/themes/smartbox/
https://www.cambragirona.cat/
#c2002f
style2
Tel. 972 418 500
Av. Jaume I, 46 · 17001 Girona
Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

Us ètic de la IA. Jornada Catalonia.IA, Estratègia d’IA de Catalunya.

16 octubre / 9:30 - 12:30

Comparteix:

 

Títol: Us ètic de la IA. Jornada Catalonia.IA, Estratègia d’IA de Catalunya.
Data: 16/10/2024
Horari: 09:30 h
Durada: 3 hores
Format: Presencial
Ubicació: Cambra de Comerç de Girona (Gran Via de Jaume I, 46, Girona)
Inscripció: Gratuïta prèvia inscripció obligatòria
Dirigida a: • Pimes que fan servir tecnologia
• Principals Sectors: Salut, transport, agroalimentari, start-up, d’altres
• Càrrec: CTO, CIO, Protecció de dades, direcció, CFO, tècnics vinculats a l’IA
Ponent: Albert Sabater Coll
Ponent breu: És Professor Serra Húnter de Sociologia, Director de la Càtedra – Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya (OEIAC), i Coordinador d’Estudis del Màster en Economia de l’Empresa (Business Economics) a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona. És Doctor (PhD) en Estadística Social per la Universitat de Manchester, Màster (MSc) en Mètodes d’Investigació Social i Estadística per la mateixa universitat, i Màster en Demografia per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Descripció Jornada L’objectiu és facilitar a les empreses eines per a fer una avaluació ètica de dades i sistemes d’IA de cada una de les empreses. Per aquesta avaluació utilitzarem del Model PIO (Principis, Indicadors i Observables), una eina de verificació pionera desenvolupada per l’Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya (OEIAC), que fomenta el progrés tecnològic a través de les coordenades d’una IA responsable i mitjançant el compliment dels requisits legals a la llum de la Llei d’Intel·ligència Artificial de la UE o AI Act.

Aquest programa de formació i capacitació tècnica s’insereix en el marc de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya – CATALONIA.AI – del qual l’OEIAC, ubicat a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona, n’és un dels pilars conjuntament amb el CIDAI, AIRA i la DCA.

Es recomana als assistents (tot i no ser obligatori) que portin dispositiu portàtil per accedir a l’eina PIO durant la sessió.

Índex de l’activitat: 1. Introducció a la IA i principis ètics:
• Introducció als conceptes d’IA, que cobreix l’aprenentatge automàtic, les xarxes neuronals i el processament del llenguatge natural, destacant la complexitat i el potencial de conseqüències no desitjades en els sistemes d’IA.
• Consideracions ètiques en IA, abordant qüestions com la parcialitat, l’equitat, la transparència i la responsabilitat, alineades amb els principis ètics descrits al Model PIO.
2. Marcs legals i compliment (amb el focus en la AI Act):
• Visió general de la Llei d’IA de la UE, amb una panoràmica sobre la comprensió bàsica de les disposicions clau de la normativa, incloses les definicions, l’abast i els objectius.
• Visió específica basada en el risc, per comprendre la classificació de la Llei d’IA de la UE, basada en el risc dels sistemes d’IA (risc inacceptable, risc elevat, risc limitat, risc mínim), que destaca el compliment i la responsabilitat legal.
3. Pausa cafè
4. Aplicació pràctica de models d’avaluació (Model PIO):
• Introducció al Model PIO, per entendre una estructura d’avaluació d’usos ètics i legals de dades i sistemes d’IA tenint en compte necessitats generals i específiques de diferents organitzacions públiques i privades.
• Capacitació en tècniques de preavaluació i avaluació d’usos ètics i legals de dades i sistemes d’IA, a través d’un sistema de contestació que permet abordar una primera anàlisi de dades i sistemes d’IA així com les seves possibles conseqüències ètiques, socials i legals.

 

 

Detalls

Data:
16 octubre
Hora:
9:30 - 12:30
Esdeveniment Categories:
, ,
scrollauto
Carregant entrades...
link_magnifier
#6E787E
off
fadeInDown
loading
#6E787E
off